13 Ocak 2008 Pazar

BEKLEYENLER


Kitaplığımda birikenlerden bazıları bunlar,ilk gözüme çarpanlar yani. Herhangi bir sıra olmadan elime geçtiği şekilde yazdım.Kimbilir ne zaman sıra gelir sayfalarına yüz sürmeye.Eğer kitap okumayı görev olarak yapıyor olsaydım herhalde bu kadar kitabın beni beklemesi canımı sıkardı.Şükür ki en büyük zevkim bu ve ben sadece okumayı değil kitapların varlığını da seviyorum.Bu yüzdendir sırada bekleyenler varken yeni sayfalara göz kırpmam;aç gözlülükle başkalarının kitaplıklarına saldırmam,hergün yeni şeyler eklediğim için 4 gündür son siparişimi tamamlayamamam.

Lise son sınıfa geçtiğimiz yaz dershane için 20 gün önceden gitmiştik Tekirdağ'a.Dershanenin eski binasının en üst katında kalıyorduk, yaklaşık15 kişi kadardık.Yazın son günleri ve okula kapanmanın vereceği stresi düşünen herkes gezip tozarken,ben ve iki arkadaşım elimizdeki tüm parayı verdiğimiz kitapları okşamakla zaman geçiriyorduk.Aç aklınca onları yersiniz diye dalga geçildiğimiz günleri hala hatırlıyorum.Hatırlıyorum çünkü kitapokunmaz bir çevrede bulunuyorum ve kitaplarımı gören herkes hala aynı espriyi! yapıyor.Emin olun ki sayısı beni tatmin etmeyen bu kitaplar nasıl olupta başkalarını şaşırtabiliyor bende şaşıyorum.

Neyse artık siparişimi tamamlamam lazım...İyi kitap okumalar...



Yıldızın Parladığı Anlar ****Stefan Zweig




Yeraltından Notlar**** Dostoyeski


Türkiye'de Din ve Siyaset**** Şerif Mardin


Cinnet**** Vladimir Nabokov


Günün İlk Işığında Gerçek**** Ernest Hemingway


Hırsızın Günlüğü**** Jean Genet


Justine(İskenderiye Dörtlüsü-1) ****Lawrence Durrell


Gönderen:Enis Batur**** Enis Batur


Kesişen Yazgılar Şatosu**** İtalo Calvino


Kaf Dağının Önü ****Murathan Mungan


Saatleri Ayarlama Enstitüsü ****Ahmet hamdi Tanpınar


Akışı Olmayan Sular ****Pınar Kür


3 Mesela ****İsmet Özel


Göçmüş Kediler Bahçesi ****Bilge karasu


Mavi Lale ****Nazan Bekiroğlu


Aşkın Hükümranlığı ****Mustafa Demirci


Puslu Kıtalar Atlası ****İhsan Oktay Anar


Tüfek,Mikrop ve Çelik ****Jared Diamond


Orlando ****Virginia Woolf


Smilla ve Karlar ****Peter Hoeg


Kıyılara Kaçan Kadınlar ****Derleyen:Seda Arun

12 yorum:

Sera dedi ki...

Murathan Mungan, İhsan Oktay Anar ve Nedim Gürsel'e karşı önyargım var sebebini bilemediğim. Hemingway'i de sevmem. Onun dışında Yeraltından Notlar mutlaka okunması gereken kitaplardan. Listede okuduğum bi tek o var. Diğer yazdıkların benim de merakımı çekiyor.

endiseliperi dedi ki...

inanılmaz iştah açan bir liste. bayıldım.

keyifli okumalar.
sevgiler.

Elif Derviş dedi ki...

"kitaptan duvarlar" çok ama çok güzel bir ifade olmuş, bayıldım :) Merakla bekliyorum yazacaklarınızı.

SERAP dedi ki...

Sera;
Murathan Mungan'ın kendi deyimiyle telefon rehberi yazsa okuyacak sevenlerinden değilim ama ergenlik yaşlarımda o kadar çok sığındım ki kitaplarına vazgeçemiyorum.Nedim Gürsel ve İhsan Oktay'ın benim tarafımdan tercih sebebi tarih düşkünlüğümle kesişen romanları.Diğeri ise sadece meraktan alınmıştı 2-3 sefer denenmiş okuma girişimlerinden sonra köşeye itilmişti benimki son bir şans verme diyelim:)

Endişeli Peri;
Benim gibi bir oburun doyması zor ama yorumunu görmek bir harika.

Köşenin Delisi;
Senin yazılarındaki ifadelerin yanında esamesi bile okunmaz.Sevgiyle kal.

cinar dedi ki...

Yeni blogun hayırlı olsun Serap'cım. Bayıldım ben de ismine, cismine, manasına :)

Listen baya değişik. Merak ettim doğrusu. Benim de hayli kabarık bir listem var. Alıp alıp heyecanla başka kitaplara sarılırken bir kısmını rafa atıp erteleyenlerdenim ben de. Ama dediğin gibi sırası geldiğinde okumak üzere bir sürü kitabın beni beklediğini bilmek de hoş :)

İhsan Oktay'ın tarzını çok değişik bulduğum için seviyorum ben. Efrasiyab'ın Hikayeleri ve Puslu Kıtalar Atlası'nı sevmiştim ama Amat'ı onlar kadar sevmedim neden bilmiyorum.

Sevgiler.

Unknown dedi ki...

sanırdım ki bu dünyada en çok kitap okumayı ben severim...bayıldım sana ,canı gönülden kutlarım.ne güzel kitap sevmek ,kitapsız yaşayamamak....

neva'li gunler dedi ki...

Stefan Zweig görünce dayanamadım, aklıma '' Amok koşucusu '' geldi. Lisedeyken tatil döneminde, sıcak bir gün, tüm gün yerimden kalkmadan okumuştum. Hatırlattığın için teşekkürler.

L@L dedi ki...

Kitap okumaya bayılıyorum bıraksalar bütün günümü okuyarak geçirebilirim-) Listedeki kitaplar müthiş!

Kiyoki dedi ki...

Kitaplığımda sırasını bekleyen kitaplar hep oldu,onlar olmasına rağmen yenilerini kitaplığıma katmak,eskilerden yenilerden içimin çektiğini açıp okumak bana büyük mutluluk veriyor,Murathan Mungan'ın kitaplarını ben de zevkle takip ediyorum,İhsan Oktay Anar la yeni tanıştım,Puslu Kıtalar Atlası insanı içine alıp anlatımı ile saran bir dünya,diğer kitaplarını da merak ediyorum şimdi sıra Suskunlar'da,sana iyi okumalar diliyorum yorumlarını da merakla bekliyorum,sevgiler

Remla dedi ki...

Tüfek, Mikrop ve Çelik'i eşim çok beğenmişti;) Ben hediye etmiştim ama "bilinçli" bir tercih değildi:)

** Benim hayalim de Alev Alatlı ile bir görüşme ama "namümkün".. Ben o seviyeye asla gelemem, o kadar küçüğüm böyle insanların karşısında..

Teşekkür ederim paylaştığınız için:)

durutarifler dedi ki...

oy oy oy süper bir liste olmuş.
Bakalım ne zaman bitecek kitaplar.
Keyifli okumalar
Sevgiler

buraneros dedi ki...

okudunuz mu bilmiyorum ama yine de adı geçmişken ben hatırlatim:)) Eğer İtalio Calvino'nun kalemini seviyorsanız; Görünmez Kentler'i mutlaka listenize alın...